1 iunie           “Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă și nevinovată. Și, drept vorbind, acesta-i adevărul. Ce-i pasă copilului când mama și tata se gândesc la neajunsurile vieții, la ce poate să le aducă ziua de mâine, sau că-i frământă alte gânduri pline de îngrijire. Copilul, încălecat pe bățul său, gândește că se află călare pe un cal de cei mai strașnici, pe care aleargă, cu voie bună, și-l bate cu biciul și-l strunește cu tot dinadinsul, și răcnește la el din toată inimă, de-ți ia auzul; și de cade jos, crede ca l-a trântit calul, și pe băț își descarcă mânia în toată puterea cuvântului…
Așa eram eu la vârsta cea fericită, și așa cred ca au fost toți copiii, de când ii lumea asta și pământul, măcar să zică cine ce-a zice.” – Ion Creangă – Amintiri din copilărie!

           1 iunieÎn același decor de poveste în data de 1 iunie Asociația Desenăm Viitorul Tău a celebrat ziua internațională a copilului. Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea, de a aprecia și iubi copiii și de ce nu de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi. Dacă mulți copii s-au distrat și au sărbătorit alături de cei dragi și de familii, este bine de știu că există și copii care nu au puterea să zâmbească, aceștia cunoscând probleme unei vieți triste de la o vârstă fragedă.1 iunie
Asociația Desenăm Viitorul Tău a avut plăcerea de a crea un cadru familial pentru 25 de tineri instituționalizați de la Centrul Sf. Spiridon din Sectorul 4, cu vârste între 6 și 16 ani, alături de 4 cadre didactice, 3 membrii din partea sponsorilor și 4 voluntari D.V.T.. Împreună am organizat o excursie în orașul Târgoviște și în împrejurimi cu sprijinul financiar din partea EUCOM BUSINESS LANGUAGE, SMART BUSINESS PROJECTS și ASCENDIS. Au mai fost alături de noi Alexandru Lenghel, Adrian Lenghel și Iris.
În jur de ora 8:00 s-a plecat din București către destinație cu un autocar EUROLINE. Până la prima oprire în cei aproximativ 100 de km parcurși în mijlocul de transport, am avut timp suficient să facem cunoștință și să creem un ambient de sărbătoare. La microfon președintele asociației, Vișinel Balan și Alexandru Lenghel au făcut un scurt istoric al orașului Târgoviște și joculețe în care copii au fost antrenați. Primul obiectiv vizitat a fost Rezervația de Zimbri de la Bucșani, ulterior Curtea Domnească, Turnul Chidiei și mai multe biserici. Masa a fost servită la Casa Gurmandului, atmosfera locației rămânând în memoria tuturor. Totodată s-au desfășurat jocuri pe timpul vizetelor, toți participanții au jucat fotbal, bingo și s-au realizat energizere.
1 iuniePreședintele DVT, Vișinel Balan a specificat faptul că a fost o experiență minunată care l-a încărcat cu energie și l-a motivat să continuie cu demersurile asociației și activitățile din plan personal pentru o societate mai bună. De asemenea copii au fost încurajați să aibă încredere în sine, au simțit dragostea tuturor participanților și au rămas cu experiența unei zile de poveste. Feedback-ul din partea lor a fost obținut tot într-un mod interactiv prin intensitatea aplauzelor din partea acestora pentru fiecare activitate desfășurată. Aceștia și-au exprimat la final și dorința de a mai participa și a fi implicați în evenimente de acest tip și doresc revederea cu participanții din afara instituției.