2 ani DVT (1)        Întâlnești oameni care îți pot schimba viața făcând doar parte din ea. Cineva care te face să râzi până nu mai poți. Cineva care te face să crezi că există o parte bună în fiecare. Să te convingă că există o lume minunată înaintea ta care te așteaptă. Un prieten pentru veșnicie, iar veșnicia nu are sfârșit. Nu întâlnim oameni întâmplător . Ei fac parte din viața noastră cu un motiv.

Milioane de oameni din întreaga lume fac voluntariat și un lucru îi unește pe toți dorința de a ajuta. Voluntariatul este o activitate desfășurată de bunăvoie, în urma unei alegeri și pe baza unei motivații individuale. Este o componentă de bază a modului de manifestare a societăţii civile. O piesă dintr-un puzzle care completează aspirația la o societate perfectă. El transpune în practică cele mai nobile aspiraţii ale omenirii – dorinţa (nevoia) de pace, libertate, şanse egale, siguranţă şi dreptate pentru toţi oamenii. Noi suntem plătiți în zâmbete.2 ani DVT (3)

       Am organizat Vineri, 5 Iunie 2015 ”REUNIUNEA Desenăm Viitorul Tău – 2 ani de activitate”.  Aceasta a avut loc la Ministerul Tineretului și Sportului, unde membrii, voluntarii și partenerii care ne-au susținut pe parcursul acestor doi ani au sărbătorit reușitele și bucuriile, într-un cadru plin de emoție. Noi, Asociația Desenăm Viitorul Tău v-am ghidat către acestă lume. Credem în voluntariat și facem acțiunile din iubire. Voluntarii reprezintă iubirea în mișcare!

Uneori ai impresia că totul s-a sfârșit, viața îți oferă un nou început. Nu te poți întoarce în timp să-ți faci alt început, dar poți porni  să-ți construiești viitorul. Fiecare dintre noi într-un capitol al vieții noastre am decis să schimbăm ceva. Atunci ne-am  identificat cu o cauză și am luat decizia de a deveni voluntari la Desenăm Viitorul Tău – DVT.

Desenăm Viitorul Tău ( DTV) este o asociație nonguvernamentală, înființată la inițiativa lui Vișinel Balan, un tânăr care odată plecat din casa de copii, și-a asumat drept misiune realizarea unui mecanism de consolidare a deprinderilor de viață independentă a tinerilor instituționalizați din România și înființarea primului Centru de Tineret care să aplice mecanismul menționat mai sus. Credem cu tărie că societatea se poate dezvolta prin intermediul și cu sprijinul tinerilor și ne dorim să îi avem pe cât mai mulți dintre aceștia alături de noi. Le oferim tuturor șansă de a învăța cum să privească viața, să se cunoască, să se dezvolte, să își lase visele să fie mai mari decât temerile și acțiunile mai puternice decât vorbele.

2 ani DVT (48)De asemenea pe parcursul celor doi ani de la înființare în desfășurarea proiectelor noastre am avut parte și de ajutor extern. Pe acestă cale adresam cele mai calde mulțumiri sponsorilor și donatorilor noștri fără ajutorul și generozitatea cărora, activitățile și programele DVT nu ar fi posibile. 

Pe parcursul evenimentului  ne-am amintit cu toții de activitățile desfășurate în timpul anului: Cercetarea privind Prevenirea Eșecului post-instituționalizare, Teatru fără limite, Implementarea Mecanismului de Prevenire a Torturii în Centrele de Detenție și Protecția copilului, Conferința Povestea Mea, Wings for Youth. Ulterior ne-am stabilit țelurile pentru cel de al 3 lea an și a avut loc lansarea oficială a site-ului EDFORSO.

Cu toții de la intrarea în asociație am învățat un lucru important.  Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucreze împreună este succesul. Președintele nostru ne spune mereu că am fost creați din iubire și să răspundem cu iubire. Că nimic nu este posibil în acest univers fără iubire. Noi i-am arătat că voluntarii reprezintă iubirea în mișcare. NU există nimic mai puternic ca inima unui voluntar iar Vișinel Balan este dovada vie a acestui fapt. În continuarea programului acesta a fost felicitat de către participanți atât pentru activitatea desfășurată, cât și pentru aniversarea unui nou an trecut în viața sa. La rândul său a decernat premii și brățări handmade (realizate de Iuliana Andrei și Ana Maria Florea), unicate și cu simbolurile DVT, tuturor celor care ne-au fost alături pe parcurs.

Reuniunea s-a încheiat într-un cadru festiv alături de toți cei prezenți. Unde am sărbătorit și am închinat un pahar de șampanie pentru viitorul asociației Desenăm Viitorul Tău. Noi suntem oamenii suficient de nebuni să credem că putem schimba lumea! Activitățile și viața asociației noastre este mesajul către societate. Ne vom asigura de reușita transmiterii lui! IUBIREA SE CONSTRUIEȘTE!