dvt    Asociația Desenăm Viitorul Tău condamnă abuzurile asupra copiilor și tinerilor instituționalizați semnalate de specialiștii noștri cât și de cazurile apărute în ultima perioadă în mass-media. Considerăm că principiile fundamentale ale drepturilor copilului trebuie să se raporteze la respectarea acestora.

După 26 de ani de la căderea comunismului, situația dramatică din sistemul de protecție specială a copilului  manifestă în continuare dezinteres pentru îmbunătățirea stilului de viață al beneficiarilor și un atac la demnitatea umană. În continuare  se constată că există  dovezi apărute atât în spațiul mass-media cât și în Raportul privind Eșecul Post-instituționalizare, prin care viața copiilor și tinerilor instituționalizați este pusă în pericol.

Având în vedere situațiile alarmante privind cazurile de copii instituționalizați tratați psihiatric, ne punem întrebarea dacă nu cumva aceste realități ar putea descoperi o problemă de sistem identificată prea târziu, legată nu doar de protecția copilului, cât și de sistemul de sănătate publică. Fiind conviși că este vorba de o deficiență gravă de administrare și aplicare atât a politicilor legislative privind protecția și promovarea drepturilor copilului cât și lipsa de reacție a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, solicităm demisia președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.