DVTEN FILMDacă nu am surprins până acum, prin prisma celui de-al doilea atelier din cadrul proiectului Desenăm Viitorul în Educația Nonformală (ce a debutat încă din luna Februarie a acestui an) am pus inimile participanților noștri cu mic, cu mare pe jar, captându-i în lumea fantastică și complexă a camerelor de filmat, reflectoarelor, scenariilor și actorilor. Am avut ce e drept și ajutor pe măsură! Echipa de specialiști din Asociația Social Art s-a ocupat de explicații și demonstrații, făcând o echipă nemaipomenită cu toți invitații noștri. Le mulțumim încă o dată și pe această cale.

Am avut parte așadar de mai bine de 16 ore de încântare și bucurie, ore în care am înțeles cât de importantă este coeziunea unui grup, comunicării facile între membri acestuia, dar și că fiecare membru al echipei, mai ales pe platoul de filmare, trebuie să știe clar ce are de făcut, să fie cel mai bun sau cel puțin să fie perseverent în a-și îmbunătăți rezultatele și cel mai de cu seamă, că fiecare este la fel de important ca toți ceilalți, purtând o responsabilitate uriașă pe umeri pentru ca întreg proiectul – filmul în cazul de față – să fie realizat cât mai bine.

Acum știm ce înseamnă o încadrare și de câte tipuri poate fi, știm de cât de mulți oameni este nevoie pe un platou și mai important, ce face fiecare dintre aceștia, am înțeles și că fără să ne concentrăm nu putem număra în grup până la 20 fără să nu ne suprapunem și că uneori nici nu te aștepți să descoperi că oameni care nu au avut până acum legătură cu lumea artistică ascund o adevărată comoară de imaginație, spontaneitate și talent actoricesc.

Suntem mai mult decât bucuroși de rezultatele obținute și așteptăm cu toții cu nerăbdare să ne reîntâlnim pentru a pune la cale trei scenarii de proporții! Ce mai săptămână!