dvten 1După două zile de muncă intensivă la Casa de Cultură a Studenților București, suntem bucuroși să vă anunțăm de reușitele avute în urma susținerii atelierului de comunicare și auto-cunoaștere atât cu tinerii participanți în proiect, precum și cu partenerii noștri de la Direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului, din București precum și reprezentanți ai 3 ONG-uri tot din București.

În fiecare zi de ateliere, am pus în practică peste 10 metode de educație non-formală în urma cărora am reușit în numai 6 ore să ne cunoaștem între noi și să formăm o echipă unită, gata să ducă până la capăt toate activitățile propuse, precum să ne și impresioneze prin rezultatele de excepție, obținute în urma implicării, dedicării și entuziasmului afișat.

Trainerul acestui atelier a fost președintele Vișinel Balan, alături fiind prezenți și membri importanți ai acestui proiect, psihologul Virgil Balan ce se va ocupa de urmărirea evoluției participanților de la prima întâlnire până la finalizarea proiectului; Larisa Cristea, ce va urmări modul în care participanții colaborează și dezvoltă relații, precum și care este starea de spirit în cadrul întâlnirilor, redactând un raport final asupra modului în care participanții au evoluat și au primit atelierele; Anca Cujbă, coordonator al grupurilor implicate în prioiect, menținând legătura permanent cu participanții.

Printre metodele folosite enumerăm: metoda facebook, BINGO, metoda copacului (așteptări, contribuții personale și temeri), jocuri de simulări și improvizație. Bucuria pe care am resimțit-o cu toții a fost în momentul în care am reușit să îi unim și pe cei mai timizi și care inițial păreau neinteresați, să fie parte activă a activităților, încă din primul moment al primei acțiuni întreprinse.

Am descoperit că tinerii din mediul instituționalizat par a avea vise pe care și le pot îndeplini cu sprijin și puțin efort, și nu își fac probleme despre meseria pe care o doresc să o aibă. În ceea ce privește tinerii din familii normale, spre surprinderea noastră, răspunsurile au fost în majoritater: ”nu știu încă pe ce drum să o apuc.” Oare care să fie problema acestei dezorientări? Sperăm ca pe parcursul următoarelor întâlniri să putem să deslușim această problemă și cel puțin pentru acești tineri participanți să o rezolvăm.

Vă invităm să fiți alături de noi și pe parcursul următoarelor ateliere, pe care le așteptăm cu atâta nerăbdare! Data viitoare ne întâlnim în week-end-ul 12-13 Aprilie.

Mulțumim Casei de Cultură a Studenților București pentru găzduirea atelierelor!