logo DVTENPreședintele Asociației Desenăm Viitorul Tău, Vișinel Costel Balan, vă invită joi, 20 februarie 2014, la conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului „Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală”. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor București, de pe strada Calea Plevnei Nr. 61, începând cu ora 11:00.

Este al doilea proiect al Asociației Desenăm Viitorul Tău din anul 2014, care are în vedere patru obiective, pe marginea cărora se va discuta în cadrul conferinței: 1. plasarea a 12 tineri (6 instituţionalizaţi şi 6 din familii obişnuite) în contexte de învăţare nonformală; 2. informarea şi formarea a 6 reprezentanţi ai sistemului de protecţie a copilului, aparţinând de toate palierele administrative în vederea realizării de parteneriate cu ONG-urile care se ocupă de protecţia copilului; 3. informarea şi formarea a 6 reprezentanţi ai ONG-urilor, aparţinând unor domenii variate de activitate în vederea realizării de parteneriate cu instituţiile care se ocupă de protecţia copilului; 4.  semnarea a 6 acorduri de parteneriat între ONG-uri şi instituţiile de protecţie a copilului care să faciliteze dezvoltarea de programe nonformale, având ca beneficiari tineri instituţionalizaţi.

Rezultatul final al proiectului va consta în realizarea a trei filme, gândite și elaborate de cele trei echipe de lucru implicate în proiect, în care vor fi prezentate fapte din viața reală a tinerilor instituționalizați: dificultatea de a-și găsi un loc de muncă, stereotipiile și prejudecățile cu care se confruntă, discriminare etc.

La conferința de presă așteptăm prezența a peste 40 de persoane (reprezentanți ai presei, a altor ONG-uri, persoane publice și politice, voluntari). Mai multe detalii legate de proiect găsiți accesând documentul anexat invitației.

Vă rugăm să vă confirmați prezența la eveniment până la data de 17 februarie, la Tel. 0743365469 sau pe email office@desenamviitorul.ro.

Proiectul “Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală” este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea1.2 – Iniţiative ale tinerilor.