Modificat Incheiere DVTEN Conferinta (26) Asociația Desenăm Viitorul Tău, prin Președintele Vișinel Balan, a avut plăcerea de a vă prezenta astăzi, Miercuri, 13 August 2014, conferința de presă organizată cu prilejul finalizării proiectului „Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală”.

Prin intermediul proiectului DVTEN am reușit să aducem împreună 12 tineri liceeni, atât copii proveniți din medii defavorizate (tineri din apartamentele sociale din sectorul 6) cât și tineri din medii familiale obișnuite, membri ai societății civile (ONG-uri partenere: Brigada de Voluntari, Youth in Action Inginerie Mecanică și Mecatronică, Asociația Politiștilor Locali Sector 3), dar și angajati ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de pe raza Municipiului București.

Participanții au fost puși laolaltă, într-un cadru nonformal, pentru a putea dezbate, detasat și liber, despre provocările pe care fiecare, din perspectiva sa, le întâmpină. Am dorit să facilităm un schimb de idei și experiențe, punând accent pe conceptul de multiperspectivitate, iar astfel să reușim să construim canale de comunicare eficiente între toate părţile implicate.

         Scurtmetrajele realizate în cadrul DVTEN se vor a fi un mijloc artistic de empowerment, urmărind crearea unui cadru pentru dialog social echitabil, oferindu-le tuturor celor implicați în proiect uneltele necesare pentru a-și face vocea auzită, astfel crescând gradul de informare cu privire la condiția tânărului instituționalizat.Modificat Incheiere DVTEN Conferinta (38)

         Proiecția publică a scurtmetrajelor realizate de toate cele 3 părți implicate (tineri, instituții publice și ONG-uri) a oferit astfel trei viziuni distincte, lucru ce a constituit și punctul de plecare pentru o dezbatere publică între ONG-uri, Directiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Municipiul București alături de publicul larg prezent la evenimentul desfășurat în Aula Universității Româno-Americană, ce a avut drept partener media X-treme TV.

Am fost plăcut surprinși să asistăm la încheierea unui număr mai mare de 6 parteneriate între instituțiile publice și ONG-uri.

De asemena, în urma proiectului am elaborat o broșură ce detaliază o parte dintre activitățile proiectului și metodele aplicate.

Printre colaboratorii și partenerii acestui proiect, amintim: Ioana Gligor-Bekesi (Saatchi & Saatchi), ARAS, Casa de Cultură a Studenților BucurestiPerso.roANPCDEFP; Universitatea Româno-AmericanaTiberiu Raducu și mulți alții.

Proiectul “Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală” a fost finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea1.2 – Iniţiative ale tinerilor.