Asociația Desenăm Viitorul Tău a demarat la începutul anului 2014 o nouă campanie de suflet – „Învață-mă să învăț”. Proiectul aduce împreună copiii din apartamentele sociale ale Bucureștiului și oamenii din comunitate, pentru a învăța unii de la alții. Proiectul este finantat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Scopul acțiunii este de a îmbina educația nonformală cu plăcerea de a socializa și de  a oferi sprijin. Astfel, ne dorim ca rezultatele școlare ale copiilor insitituționalizați să fie mai bune, iar ei să capte mai multă încredere în forțele proprii.

De asemenea, vrem să creștem gradul de conștientizare a comunității în ceea ce privește problemele cu care se confruntă copiii instituționalizați și să oferim posibilități spre a se implica în dezvoltarea lor școlară și personală.

Beneficiarii proiectului sunt 40 de copii din apartamentele sociale DGASPC, sectoarele 3,4 si 6, având  vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. Alături de ei, vor lucra 20 de voluntari, studenți și liceeni, dornici să se implice în motivarea și educația copiilor. De asemenea, un partener important este biblioteca Metropolitană care ne ajută să ajungem mai aproape de comunitatea din zona apartamentelor sociale.

Proiectul are o durată de 4 luni, ianuarie – aprilie 2014, și se va încheia cu o expoziție care va cuprinde lucrările copiilor, cu titlul ”Mie îmi place să fac teme”.

”Învață-mă să învăț” este primul proiect din seria campaniilor pe care Asociația Desenăm Viitorul Tău le va desfășura pe parcursul acestui an, având ca scop comun sprijinirea și ajutorarea tinerilor prin intermediul educației nonformale.

 banner FCB