AG VOLUMAsociația Desenăm Viitorul Tău a avut plăcerea de a participa, prin persoana vicepreședintelui asociației, Virgil Balan, la întâlnirea de lucru a Adunării Generale a Federației VOLUM și la trainingul „Advocacy la nivel local și central. Provocări, soluții și exemple de bună practică”, evenimente ce au avut loc la Sinaia în perioada 24.07. – 27.07.2014.

            În cadrul întâlnirii de lucru a Adunării Generale au fost prezentate trei proiecte ce vor fi implementate în perioada 2014-2016, dintre care se remarcă în mod special Proiectul Voluntariatului în România, derulat de către Federația Volum în perioada 1 iulie 2014 – 28 februarie 2016, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

            Proiectul reprezintă o inițiativă de încurajare și promovare a voluntariatului la nivel național, indiferent de vârstă, ca și valoare a cetățeniei  active, și totodata, pilotarea, implementarea și validarea oficială a unui sistem național de recunoaștere a competențelor/abilităților dobăndite prin activitatea de voluntariat.

         Trainingul de „Advocacy la nivel local și central. Provocări, soluții și exemple de bună practică” a reunit reprezentanți a 27 de organizații neguvernamentale din țară, urmărind în mod special accesibilizarea și proiectarea unei viziuni de lucru în raport cu autoritățile publice locale/naționale/internaționale, în vederea creșterii gradului de responsabilizare civică al cetățenilor.AG VOLUM

          S-a propus conceperea unei platforme online prin care membrii federației să aibă posibilitatea să se informeze mai bine asupra altor entități neguvernamentale din federație și exteriorul acesteia.

        Cei prezenti și-au luat angajamentul de a concepe și implementa un proiect la nivel comunitar/local, plecând de la o nevoie comunitară identificată, în vederea accesibilizării dreptului fiecărei ființe umane la un stil de viață satisfăcător, proiect ce va fi transmis mai apoi către Federația VOLUM.