CROATIA        Trei membri (Visinel Costel Balan, Virgil Gheorghe Balan si Sorana Danubianu) din cadrul Asociaţiei Desenăm Viitorul Tău, cu sprijinul Asociatiei Yellow SHIRTS, au participat in perioada 2-9 mai 2013, in oraşul croat Sibenik, la un Training Course – “Join Hands for youth Enterpreneurship ” – având ca temă antreprenoriatul social.

Cursul a fost organizat în cadrul programului european „Tineret în Acţiune” şi a vizat aducerea în atenţia tinerilor a problematicii privind şomajul, în context european. Au participat tineri din 10 ţări, cu toţii interesaţi de implementarea antreprenoriatului social în comunitatea lor. Deşi programul cursanţilor a fost destul de încărcat, organizatorii au dat prilejul participanţilor să se bucure de peisajele mirifice şi de locuri încărcate de istorie oferite de oraşul Sibenik, amplasat în estul Croaţiei, unde râul Krka se varsă în Marea Adriatică, formând un spectaculos estuar.

Cursul a oferit informaţii despre cum să demarezi şi să implementezi proiecte în care sunt implicaţi tineri, cunoştinţe despre cum să dezvolţi spiritul antreprenorial printre tineri, pentru a încerca să previi tendinţa de creştere a ratei şomajului. De asemenea, participanţii au avut ocazia să conştientizeze situaţia şomajului tinerilor la nivel european, nu doar la nivel local, pentru găsirea de soluţii la nivel global.

Acumularea şi aprofundarea de cunoştinţe antreprenoriale au fost realizate atât prin exerciţii iniţiate de lectorii organizatori, cât şi prin schimbul de idei dintre cursanţi. Unul dintre beneficiile majore ale cursului a fost, pe lângă acumularea de cunoştinţe noi intr-un cadru non-formal deosebit de plăcut, ocazia de a cunoaşte tineri entuziaşti, pasionaţi de aceleaşi probleme ale comunităţii, din alte ţări.

Finalitatea trainingului a constat în obţinerea unui certificat de tip Youthpass, care atestă competenţa acumulată pe parcursul cursului şi care este recunoscut la nivel european.