NonformaliiÎnceputul lui septembrie ne-a adus noi oportunități. Președintele asociației noastre, Vișinel Balan, a participat în perioada 01 – 08 septembrie la un eveniment foarte important pentru noi și pentru ceea ce ne dorim să realizăm cu Centrul de Tineret: „Laboratorul de Educație Nonformală”.

Evenimentul a avut loc la Gura Portiție și a avut ca scop principal instruirea celor interesați cu privire la promovarea învățării nonformale active, prin metode inovative pe care ne dorim să le aplicăm și noi în cadrul centrului nostru.

Participanții din cadrul laboratorului sunt membri ai altor ONG-uri, care doresc să îi ajute pe cei din comunitatea lor prin intermediul educației altfel. Toți s-au întâlnit pentru același scop – să descopere cum să-i ajute pe ceilalți, utilizând metode noi și dinamice de educație, care să dezvolte plăcerea individului de a învăța. Fiecare dintre participanți a avut posibilitatea de a împărtăși din propria experiență și de a învăța astfel unul de la celălalt.

Ceea ce vă putem spune este că tot ce am acumulat nou din această întâlnire va fi pus în practică în activtățile pe care le vom desfășura cu tinerii în cadrul Centrului de Tineret pentru Tinerii Instituționalizați.

 

Cei interesați de mai multe detalii legate de întâlnire, pot accesa site-ul oficial www.nonformalii.ro