Scurtmetrajul AndreiSuntem fericiți să putem anunța că Vineri, 13 Iunie, ne-am aflat din nou pe platourile de filmare, finalizând și cel de-al doilea scurtmetraj – “Andrei”, realizat în cadrul proiectului DVTEN.

De data aceasta, a venit rândul scenariului propus de reprezentanții societății civile (ONG), printre care și prietenii noștri de la “Brigada de Voluntari”.

La prima vedere, scurtmetrajul “Andrei” pare să contureze o poveste cu final așteptat, ce stă sub semnul determinării de mediu. Violența domestică și abuzul de alcool conduc la moartea mamei, destrămarea familiei disfuncționale și smulgerea din sânul căminului a infantului Andrei. Ca temă adiacentă, scurtmetrajul propune punerea in discuție a condiției femeii abuzate și locul acesteia în societate.

Traumele ce-l bântuie, descurajarea sistemică, anturajul ce pare a se guverna conform unui sistem de valori aflat în neconcordanță vehementă cu așteptările și aspirațile băiatului – par a se resfrânge într-un efect de domino ce-l va condamna definitiv și irevocabil.scurtmetrajul Andrei

Interacțiunea cu oameni din mediul ONGist îi redă lui Andrei încrederea în forțele proprii dar și în cei din jur, speranța, îl motivează și îl ajută să reușească să își depasească condiția, împlinind dorința mamei lui de a ajunge om cu carte.

Pelicula “Andrei” va avea premiera în cadrul Galei DVTEN ce va avea loc la finele acestei luni, urmând apoi a fi disponibilă publicului larg online.

Mulțumim Casei de Cultură a Studenților București pentru sustinerea acordată în realizarea scurtmetrajului dar și voluntarilor implicați în acest proiect, prin a caror efort colectiv a fost posibilă ducerea sa  la bun sfarșit.

Acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune!