Ambasador film DVTENJoi, 12 Iunie, am finalizat filmările pentru scurtmetrajul “Ambasador”, primul scurtmetraj din seria peliculelor realizate în urma atelierelor de film organizate de Asociația “Desenăm Viitorul Tău” în colaborare cu Asociația SocialArt, în cadrul proiectului DVTEN.

Propunerea de scenariu pentru acest prim scurtmetraj a venit din partea reprezentanţilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de pe raza Municipiului București, cu implicarea extraordinară a personalului DGASPC sector 6.

“Ambasador” tratează problematica proiecției asupra sinelui  a stigmatizării și etichetării sociale, proces  la care copiii din mediile instituționalizate sunt deosebit de vulnerabili.

În prim plan, se află lupta personală a unui adolescent ce se îndrăgostește pentru prima oară; trăirile tanarului ce internalizată prejudecățile sociale și sterotipurile conexe față de apartenența la un grup social vulnerabil, fac obiectul conflictului interior.

Pelicula “Ambasador” va avea premiera în cadrul Galei “Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală”, urmând mai apoi a fi disponibilă online.

Mulțumim  în mod special reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru sprijinul constant oferit pe parcursul desfășurării proiectului DVTEN, bucurându-ne încă de la început de o coloborare armonioasă și fructuoasă.

Acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune!