Atelier picturaCopiii și tinerii instituționalizați au fost și weekendul acesta alături de noi, în cadrul atelierelor de film și iconografie/pictură. Zilele acestea s-au dovedit a fi, așadar, pline de activități din care fiecare am avut câte ceva de învățat.

În cadrul atelierului de film, voluntarii Desenăm Viitorul Tău și copiii au urmărit un film documentar marca UNICEF, alcătuit din 6 scurt-metraje, în care au fost prezentate condiția și situația copiilor din întreaga lume. Pentru moment, și având în vedere scopul nostru și al atelierelor pe care le organizăm – educarea nonformală –, am ales să urmărim doar două din cele șase scurt-metraje și să deschidem o dezbatere pe tema lor. Tema primordială a dezbaterii a fost importanța educației pentru dezvoltarea individului în societate. Trebuie să spunem cu bucurie că tinerii au fost foarte activi și au dezbătut problema pe toate fețele. Au vorbit de greutățile pe care le întămpină, nefiind sprijiniți de o familie, dar și despre faptul că nimic nu este imposibil atâta vreme cât știi să primești ajutorul care îți este oferit, și mai ales despre ambiția de a lupta pentru ceea ce îți dorești.

În ceea ce privește atelierul de iconografie/pictură susținut de Achi, am lăsat puțin de o parte problemele serioase și am dat frâu liber imaginației. Momentan, Achi ne-a ajutat pe toți să ne acomodăm cu nuanțele și culorile și să ne bucurăm de splendoarea lor. Așa că, sediul Centrului de Tineret poartă acum amprenta colorată a fiecăruia dintre copiii veniți la atelier. Ce activitate poate fi mai pertinentă și mai binevenită decât desenul, în sânul asociației Desenăm Viitorul Tău?

Una peste alta, cu fiecare weekend pe care îl petrecem împreună suntem mai aproape unii de ceilalți, ceea ce ne bucură enorm și ne încurajează să mergem mai departe.

Zâmbetul și implicarea fiecărui tânăr instituționalizat sunt semnele că facem ceea ce trebuie.