EDFORSONe-am început activitatea din ziua de duminică, 22 ianuarie 2017, la sediul Asociației Desenăm Viitorul Tău de pe Aleea Lacul Morii, nr. 3. Era ora 13:00 și la sediu erau prezente 9 persoane (președintele asociației împreună cu voluntarii). Ne-am așezat cu toții pe câteva perne și am format un cerc: după ce ne-am prezentat, am vorbit despre vizunea noastră, despre asociație si despre cum ne putem implica… am purtat discuții legate de imaginea pe care fiecare și-o proiecta despre el însuși în câțiva ani, am glumit și am băut cafea. A fost o atmosferă plăcută, prietenoasă și degajată.

A zburat o oră în timp ce vorbeam, iar Uca, actrița ce avea să țină atelierul de teatru a sosit, iar la scurt timp au apărut și tinerii instituționalizați care luau parte la activitate. Am început să ne cunoaștem și să ne jucam, era plăcut, toată lumea râdea și ne simțeam bine… „Întâlnirea a fost super ok, nu mă așteptam să fie atât de drăguț. Mi-au plăcut copiii, s-a lucrat destul de bine cu ei și chiar cred că au potențial” a fost feedback-ul Ancăi (voluntar DVT) după întâlnirea de duminică.

EDFORSO

Deși copiii sunt minunați, iar atelierul de teatru ținut cu ei a fost unul antrenant și de un real folos, ne-am dat seama că nu este ușor să lucrăm cu ei. Se căznesc să-și depășească limitele constant, dar au de umplut anumite goluri din trecut și pentru a face asta e nevoie de multă muncă, atât din partea lor, cât și din partea oamenilor care își asumă dorința de a îi ajuta. „Mi s-a părut un început promițător, în sensul că am avut niște moduri interactive de a face cunoștință și de a relaționa cu ei. Despre copii… Pot spune doar că simt că avem mult de lucrat cu ei pentru ca se vede că nu știu ce atitudini sa adopte, sunt închiși în ei și totodată mult prea „vizibili”. Știu că nu e vina lor ca sunt așa, tocmai de-asta pe mine m-a motivat mult întâlnirea asta cu ei, chiar sper să îi putem ajuta.” afirmă Ștefania (voluntar DVT).

Vișinel (președinte DVT) spune că e nevoie să acorzi timp, răbdare, căci lucrurile nu se rezolvă pur și simplu, brusc… Spune că lucrurile făcute din inimă au cel mai mare success. E ferm convins că o să reușim în ceea ce ne-am propus, cu puțină iubire și dedicare vom ajunge exact acolo unde ne dorim, iar Roxana (coordonator voluntari DVT), deși se află la început, a simțit toate aceste energii transmise și optimismul ei, împreună cu cel al colegilor, nu poate fi luat decât ca un semn bun . „Am rămas plăcut surprinsă de optimismul tuturor și de cât de deschiși sunt oamenii de aici. Mi-am dorit de foarte mult timp să am șansa de a lucra cu niște copii instituționalizați, să le observ gândirea, comportamentul și să încerc să îi ajut și să lucrez cu ei cât mai mult. Mi s-a îndeplinit această dorință și sunt foarte mulțumită deoarece activitățile pe care le-am făcut sunt folositoare, interactive și distractive. Mi se pare că este și ușor și complicat să lucrez cu acești copii deoarece sunt deschiși la ceva nou, dar, în același timp, sunt și puși doar pe glume. În altă ordine de idei, acești tineri au într-adevăr potențial, cooperează și sunt sigură că în spatele aparențelor se ascund lucruri minunate pe care le pot face.