Noi, asociația Desenăm Viitorul Tău, credem că terapia prin teatru este un mod de a-i ajuta pe copii  să se pregătească pentru viața din afara centrului de plasament. Din acest motiv organizăm din luna martie sesiuni de terapie prin teatru pentru cei aflați la Centrul ACASĂ a Fundației Metropolis.

Fundația Filantropică Metropolis este o fundație neguvernamentală și non-profit, înființată în  2007, care are ca obiectiv de activitate protecția copiilor separați, temporar sau definitiv, de ocrotirea părinților lor și integrarea lor în societate, de a sprijini copii aflați în dificultate, de a preveni abandonul familial și școlar, de a încuraja și susține dreptul copiilor la educație și de a aprecia performanțele acestora. De asemenea, se implică în sprijinirea persoanelor vârstnice, în ridicarea de centre sociale pentru aceștia. Fiecare om are nevoie să fie susținut din punct de vedere social și fiecare om are nevoie să aibă loc și timp pentru suflet.

Teatru fara limite

FFM a fost creată pentru a veni în sprijinul copiilor din București și din alte județe ale țării. Astfel Desenăm Viitorul Tău s-a alăturat obiectivelor acestora și din luna martie organizăm terapie prin teatru pentru copii din fundație, însă și multe alte activități.  Teatrul, utilizarea artei dramatice în psihoterapie, în dezvoltarea personală și educație ajută la explorarea poveștilor personale, la autocunoaștere și conștientizarea propriei persoane, la stabilirea unei relații sănătoase cu sine și cu ceilalți.

Jocul, schimbul de roluri, simularea diferitelor situații îi ajută pe copii să se pregătească pentru momentul când vor fi nevoiți să părăsească centrul de plasament și să înceapă o viață independentă. Întâlnirile au loc odată la două săptămâni vinerea, începând cu luna martie, și sunt ținute de Vișinel Balan, licențiat în teatru. Un număr de aproximativ 15 copii iau parte la proiect, bucurându-ne de un real succes în rândul acestora. Astfel, copii și-au îmbunătățit încrederea în forțele proprii. Teatrul este o tehnicǎ de eliberare a tensiunilor, dar şi de clarificare a stǎrii celui care dǎ viaţǎ unui anumit personaj. Actorul îşi joacǎ de fapt propria experienţǎ, cu înţelesurile şi trǎirile ei. Terapia prin teatru contribuie într-o mai mare măsură la dezvoltarea abilităţilor de comunicare, a abilităţilor de socializare şi empatie, precum şi a abilităţilor de autocunoaştere şi autoreflecţie.

Proiectul a fost realizat din fonduri proprii. Dorim să mulțumim administrației Fundației Filantropice Metropolis pentru deschidere și colaborare.