“Contact-making event for mobility of youth workers projects”, Polonia

prezentare DVTAvem plăcerea de vă informa că în perioada 20-24 Octombrie 2014 Asociația Desenăm Viitorul Tău a fost reprezentată la “Contact-making event for mobility of youth workers projects” organizat de Agenția Națională pentru Erasmus+ din Polonia. Scopul acestui eveniment a fost stabilirea unor parteneriate noi, respectiv îmbunătățirea competențelor necesare pentru inițierea, pregătirea, derularea și evaluarea proiectelor de mobilitate ale lucrătorilor de tineret în cadrul Acțiunii-cheie 1 a programului Erasmus+ în domeniul tineretului.

Evenimentul a avut loc în Konstancin, localitate în apropierea orașului Varșovia, cu participarea a 16 tineri din 10 țări, respectiv a trainerilor Marcus Vrecer (Austria) și Anna-Sophia Pappai (Agenția Națională din Polonia). Pe parcursul proiectului a fost prezentă și Joanna Stompel (junior trainer). În prima și penultima zi Karolina Suchecka (evaluatorul de propuneri de proiecte KA1 – Tineret) a contribuit la unele activități. Unul dintre cei doi participanți români a fost Mariann Kinga Árkosi, managerul de programe și proiecte al Asociației Desenăm Viitorul Tău.

Evenimentul a fost unul excepțional intensiv și eficient, facilitând implicarea activă al fiecărui participant pe tot decursul proiectului. DVT a fost implicat în dezvoltarea și schițarea a două idei de proiecte:

1.) un proiect de mobilitate ale lucrătorilor de tineret, în parteneriat cu Lamek NGO (Armenia), pe tema creșterii competențelor voluntarilor implicați în activități cu copii și tineri defavorizați social, economic sau geografic;

2.) un proiect bilateral având două schimburi de tineri ca și activitate principală, în parteneriat cu Yozgat Lifelong Learning Association (Turcia), pe tema activităților artizanale și al simbolurilor tradiționale specifice celor două țări, respectiv al antreprenoriatului social; principalul grup țintă sunt tinerii defavorizați (orfani și din medii rurale).

Există încă două inițiative care s-au dezvoltat parțial la evenimentul din Polonia:group photo

– un schimb de tineri trilateral cu Privatissima Educațional Foundation (Armenia) și Society Initiatives Institute (Ucraina), pe tematica teatrului de păpuși,

– un schimb de tineri multilateral pe tematica stilului de viață sănătos (nutriție, cosmetice, sport) și al protejării mediului.

Ideile de proiecte descrise mai sus s-au dezvoltat ținând cont atât de profilul/ experiența organizațiilor prezente la acest eveniment, cât și de necesitățile grupului țintă/ voluntarilor cu care lucrează DVT. Dezvoltarea acestor idei se continuă, urmând apoi recrutarea altor parteneri și scrierea efectivă al proiectului prin completarea formularului de propuneri de proiecte al Acțiunii-cheie 1 a programului Erasmus+ în domeniul tineretului. Acești pași vor fi făcuți cu implicarea unor voluntari din cadrul DVT, în funcție de interesul și repartizarea lor în diferite departamente.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informațiilor conținute de această comunicare.