În pas cu ritmul vieții care plesnește în fiecare bobocel de floare din natură, Asociația Desenăm Viitorul Tău crește, se dezvoltă și înflorește împreună cu beneficiarii săi. Astfel, în toiul agitației primăverii care ne înconjoară, vă răpim câteva minute pentru a vă prezenta ce am mai făcut în ultima perioadă și cine a mai fost alături de noi.

            La începutul lunii martie a luat sfârșit unul dintre cele mai rodnice programe derulate de către Asociația Desenăm Viitorul Tău. Este vorba despre programul de dezvoltare organizațională, susținut și finanțat de către Fundația Comunitară București – F.C.B.. Datorită resurselor financiare puse la dispoziție de către F.C.B., am reușit să investim în echipament IT și materiale conexe, necesare programelor de dezvoltare personală desfășurate în beneficiul copiilor instituționalizați din București. Tot cu sprijinul lor am reușit să asigurăm un fundraiser pentru dezvoltarea organizației noastre.

edforso 12

            Au fost achiziționate 7 laptopuri, ale căror taste au alergat neobosite sub degetele a cel puțin 35 de beneficiari, tineri aflați cu măsură de protecție specială. Obiectivul programului a fost acela de a dezvolta competențe tehnologice și informaționale în rândul copiilor din sistemul de protecție și de a le deschide acestora apetitul pentru lumea informațională. Pe termen lung, aceste obiective se pot traduce prin facilitarea inserției pe piața muncii a beneficiarilor, datorată aptitudinilor de utilizare a tehnologiei dobândite în cadrul acestui program.

            Pe termen scurt, însă, lucrurile sunt și mai palpitante! Copiii care au participat în cadrul acestui program au pus la cale o serie de bloguri (www.bucharest2017.wordpress.com), pornind de la informațiile și echipamentele puse la dispoziție de către DVT. La începutul lunii iunie, va fi organizat chiar și un concurs de bloguri, iar marele câștigător va primi o tabletă, o bicicletă și o excursie. Astfel, având susținere materială, copiii pot continua să investească în pasiunea lor și să o dezvolte cu timpul.

edforso

            Punând bazele unui cerc de IT și ale unui concurs de bloguri după mai puțin de un an de învățare alternativă, copiii din cadrul acestui program demonstrează tuturor că într-adevăr, se poate să crești. Având acces la resurse materiale și beneficiind de toată susținerea noastră, acești copii minunați continuă să ne dea exemplul viu al faptului că roadele apar fără îndoială, acolo unde există implicare.

            Revenind la mulțumirile sincere pe care le datorăm colaboratorilor noștri, trebuie să îl menționăm pe Kristof Lajos, cel care a ocupat poziția de fundraiser al Asociației în ultimele luni. Colaborarea cu acesta a decurs lin și îi mulțumim pentru aportul pe care l-a adus în cadrul Asociației. În lunile ce urmează, Marius Dan va fi noul nostru fundraiser și abia așteptăm să lucrăm împreună și să ajungem la cât mai mulți copii instituționalizați din București și nu numai.

            Deocamdată punem punct și virgulă mesajului nostru către dumneavoastră, însă nu uitați: se apropie cu pași repezi concursul în care visele și munca unor copii intră în ringul de dans. Stați cu ochii pe noi, căci negreșit vom reveni cu detalii și indicații despre ce bloguri să mai accesați. Până atunci, zile senine să vă aducă primăvara!

13116387_1136551246365146_922315927983135106_o