balikesir 3Asociația Desenăm Viitorul Tău a trimis 4 tineri, dintre care unul cu posibilități reduse provenit dintr-un centru de plasament, pentru a lua parte la proiectul de schimb internațional de tineri intitulat „Primul pas pentru a-ți transforma visurile în realitate”.

Am selectat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 18-28 de ani, pe baza aplicațiilor trimise în urma call-ului lansat prin intermediul rețelelor de socializare și a paginii web a organizatiei. Cei 4 tinerii, insoțiți de un team leader, au lua astfel parte la proiectul de schimb internațional de tineri „Primul pas pentru a-ți transforma visurile în realitate”, desfășurat în perioada 5-14 Noiembrie, în Balikesir, Turcia.

La proiect au luat parte și tineri din Ucraina, Spania și Turcia. Prin intermediul unui youth exchange ai posibilitatea să întâlnești și să cunoști oameni cu un background cultural diferit, să înțelegi mai bine alte culturi și în același timp să reflectezi mai bine la propria cultură. Un youth exchange îți dă posibilitatea să te plasezi într-un context nonformal cu oameni cu care poate altfel ai fi crezut ca nu ai nimic în comun, să dărâmi ziduri, să construiești în loc căi de comunicare și să legi mai apoi prietenii.balikesir 2

Voluntariatul este una dintre cele mai bune cai prin care să dobândești și să dezvolți soft skills – te ajută să capeți încredere în cei din jur, să înțelegi mai bine lumea din jurul tău, diversitatea, valorizarea pozitivă a diferenței și bucuria multiculturalității.

Acesta a fost primul program de youth exchange desfășurat de Asociația Desenăm Viitorul Tău. În curând vom avea o secțiune specială pe site dedicată prezentării oportunităților disponibile privind voluntariatul internațional oferite de Asociația Desenăm Viitorul Tău. Pentru a fi întotdeauna la curent va încurajăm să vă abonați la newsletter-ul asociației, să ne urmăriti pe Twitter și Facebook, sau să verificați regulat website-ul asociatiei www.desenamviitorul.ro pentru a afla mai multe despre viitoare astfel de oportunități. Următorul program pe care-l vom desfășura, Planting Future”, va avea loc în Eceabat, Turcia, în perioada 8-16 Februarie 2015, orcine dorește să aplice este încurajat să o facă!

Proiectul First Step To Make Your Dreams Real” a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și implementat de GESOGED Balikesir, Turcia.