Start Academia de Internship Coface 23.05.2014 (45)Vineri, 23 Mai 2014, orele 14:30, a avut loc la sediul companiei Coface Romania, lansarea oficială a programului intitulat „Academia de Internship”, demarat de Asociația „Desenăm Viitorul Tău”, în colaborare cu Coface România. În cadrul acestuia sunt implicați 8 tineri: 4 aflati în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 și 4 elevi ai Colegiului Național “Sf. Sava”, care vor avea ocazia de a participa, pe parcursul a 5 luni, la diverse sesiuni de workshop-uri, traininguri interactive, sesiuni de mentoring & coaching. La finalul programului, tinerii vor avea de realizat un proiect practic, în urma căruia se va acorda o bursă lunară în valoare de 500 RON, timp de 12 luni existând totodată și posibilitatea angajării unuia dintre tineri în cadrul Coface, cu scopul de a-i sprijini și motiva pe tineri în vederea continuării studiilor universitare.

Am început să pregătim „Academia de Internship” încă din data de 18 Martie, când Asociația „Desenăm Viitorul Tău” încheia parteneriatul cu compania Coface Romania, revenidu-ne atribuțiile de a media relația cu DGASPC-urile, de a recruta cei 8 participanți și de a monitoriza evoluția beneficiarilor pe parcursul perioadei de desfășurare a proiectului.”, a declarat Vișinel Balan, Președinte & Membru Fondator, Desenăm Viitorul Tău.

Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania și angajat de 14 ani al companiei a deschis evenimentul de lansare, prezentând proiectele desfășurate în trecut de companie, ce se axează pe trei direcții de dezvoltare principale: social, protecția mediului (Colțul Verde, acțiuni de ecologizare & plantare) și educație (parteneriatele cu asociațiile studențești, oferirea de burse, programul Excelez). Alt subiect abordat de directorul companiei a fost cultura Coface, ce pune accent pe responsabilitatea față de ceilalți, contribuția socială a organizației și satisfacția impărtășirii și despre cum toate aceste elemente diferențiază Coface de alte corporații.

„Responsabilitatea socială este o parte integrantă a strategiei de afaceri a Coface, iar implicarea angajaților în astfel de proiecte este mai mult decât benefică, atat pentru ei ca oameni, dar mai ales pentru societate și mediul înconjurător. Cred cu tărie în dezvoltarea angajaților, în transferul de know-how și de viziune asupra vieții. Mă bucur  enorm că, la rândul lor, voluntari din Coface și-au luat angajamentul de a-i ajuta pe tinerii aflați la inceput de drum să se transforme în liderii de mâine.”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface România.

Project leader-ul “Academiei de Internship”, Lorena Cioroianu, a prezentat formatul, parcursul tematic și modul în care programul de dezvoltare personală se va desfășura: 5 luni, 5 module, după cum urmează:

 • Comunicare, feedback și asertivitate
 • Stabilirea valorilor personale și setarea obiectivelor
 • Autodepășirea și automotivarea
 • Eliberarea barierelor mentale
 • Elaborarea unui CV și modul de abordare al unui interviu

De asemenea, tinerii vor participa și în cadrul unor evenimente culturale și sportive: competiție de bowling, vizită la muzeu, piesă de teatru și spectacol de operă.

Vișinel Balan, Președinte și Membru Fondator „Desenăm Viitorul Tău”, a prezentat asociația, familiarizând beneficiarii cu activitatea acesteia, trecând în revistă câteva puncte de referință ce țin de identitatea organizației.

Vișinel a împărtășit audienței o istorisire personală despre importanța mentoratului în viața sa, lucru ce l-a inspirat în punerea bazelor constituirii Asociației “Desenăm Viitorul Tău”, pe data de 3 Iunie 2013, alături de o mână de oameni dedicați, ce și-au asumat ca misiune dezvoltarea și realizarea potențialului individual în vederea maximizării aportului fiecăruia la societate, contribuind în acest fel la bunăstarea colectivă.

Start Academia de Internship Coface 23.05.2014 (82)

Câteva dintre proiectele desfășurate în trecut de organizație sunt:

 • Campania pentru construcția Centrului de Tineret “Viitorul Tău” (campanie în desfășurare – www.tineriiviitorului.ro)
 • Amenajarea unui spațiu de lectură pentru copiii de la casa de copii “Înger Alb” (2014)
 • “Desenăm Viitorul Tău în Educația Nonformală” (2014)
 • “Învată-mă să învăț” (2014)
 • “Viața ta, responsabilitatea noastră” (2013)
 • Bursa de studiu oferită de Universitatea Romano-Americană (2013 – 2016)
 • “Bursa Binelui”, în parteneriat cu BCR (2013)

Alaturi de aceste campanii, au fost organizate și o serie de evenimente și spectacole caritabile, ce au adus organizației, dar și membrilor și voluntarilor săi o serie de distincții și recunoașteri. Dintre acestea, menționăm decernarea premiului “Voluntarul anului în domeniul Tineret”, oferit lui Vișinel Balan de Federația VOLUM în anul 2013.

Vișinel și-a încheiat prezentarea, lansând o invitație deschisă tuturor celor interesați de a se implica în activități de voluntariat.

Toti cei 8 beneficiari ai proiectului au primit câte un cadou surpriză, având ca piesă de rezistență cartea “Secretele Succesului” de Dale Carnegie.

La finalul evenimentului a avut loc o sesiune de networking.