DVTEN (6)La sfârșitul acestei săptămâni, Asociația Desenăm Viitorul Tău a lansat proiectul „Desenăm Viitorul Tău în Educația Non-formală”, în cadrul unei conferințe susținute la  Casa de Cultură a Studenților București.

Printre invitații la eveniment, s-au numărat membrii asociației Desenăm Viitorul Tău, reprezentanții revistei IQool, reprezenții asociației polițiștilor locali din Municipiul București, suporteri/parteneri media și alți iubitori de educație non-formală care au răspuns pozitiv invitației lansate  pe canale de socializare online.

Speakeri în conferință au fost președintele și cei doi vicepreședinți ai asociației. Vișinel Balan (președintele) a punctat scopul, obiectivele, părțile implicate și modul de desfășurare al proiectului DVTEN (Desenăm Viitorul Tău în Educația Non-formală). Cum implicați în proiect vor fi tineri din mediul instituționalizat, tineri din medii familiale obișnuite, reprezentanți ai altor 6 ONG-uri de profil și reprezentanți ai 6 instituții publice interesate, Virgil Balan (vicepreședinte), în calitate de psihoterapeut, ne-a prezentat importanța unui astfel de proiect, explicând fondul emoțional și psihologic cu care vine un tânăr din mediul instituționalizat, față de alți tineri. Anca Cujbă, cel de-al doilea vicepreședinte al asociației, ne-a împărtășit experiența sa în lucrul cu tinerii în cele două proiecte deja demarate („Viața lor, responsabilitatea noastră” și parteneriatul cu Înger alb),  precum și motivarea sa de a se implica în activități de voluntariat, îndemnându-ne pe toți cei prezenți, dar făcând apel și la restul membrilor societății civile din România, să luăm parte la diferite activități prin care putem aduce o schimbare în comunitate.DVTEN (8)

În urma acestei conferințe, am putut dezbate în detaliu pașii care trebuie urmați și, totodată, ne-am făcut noi prieteni care s-au arătat interesați să ia parte la  următoarele evenimente pe care le implică proiectul.

Finalul conferinței a fost  încununat cu aplauze și încurajări pentru a duce la bun sfârșit proiectul și pentru a ne atinge țelul.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați anexa care însoțește acest comunicat.