Lansare Centru de Tineret 44Joi, 29.08.2013 a avut loc conferința de presă organizată cu ocazia deschiderii primului Centru de Tineret dedicat Tinerilor Insituționalizați din București.

Conferința a debutat cu discursul susținut de președintele Asociației Desenăm Viitorul Tău, Vișinel Costel Balan, care a punctat necesitatea existenței unui centru pentru tinerii instituționalizați.

Centrul de Tineret presupune un spațiu de circa 70 de metri pătrați, care va fi dedicat atelierelor de teatru / artei teatrale, scriere creativă, fotografie, jurnalism, creaţie. Obiectivele urmărite sunt:

–          creșterea motivației, a abilităților personale, profesionale și a nivelului de cunoștințe despre managementul vieții și al planificării viitorului;

–          oferirea de informații esențiale necesare dezvoltării personale și organizării vieții în momentul părăsirii centrelor de plasament;

–          creșterea nivelului de conștientizare asupra problemelor cu care se confruntă tinerii instituționalizați și lupta împotriva discriminării.

„Scopul este să le oferim acestor tineri o nouă perspectivă asupra vieţii, legat de ce se va întâmpla cu ei după ce părăsesc casa de copii. Este foarte importat ca în momentul în care părăseşti sistemul de protecţie a copilului să ai o bază. Sistemul de astăzi nu are capacitatea (…) de a oferi un răspuns legat de ce se întâmplă cu aceşti copii după ce pleacă”, declară Vișinel Costel Balan, Președintele Asociației Desenăm Viitorul Tău.Lansare Centru de Tineret 17

Momentan, Centrul se află în stadiul de proiect-pilot, însă membrii asociației caută noi oportunități pentru a strânge fondurile necesare înființării unui centru stabil dedicat tinerilor instituționalizați. Într-un interval de peste două luni, Desenăm Viitorul s-a implicat în mai multe proiecte, printre care Bursa Binelui (proiect demarat de BCR, în curs de desfăşurare). În cadrul aceste competiții, oamenii donează sume de la 5 lei până la 1000 de lei, în favoarea proiectului dorit. Detaliile legate de donații se găsesc pe site-ul DESENĂM VIITORUL TAU sau pe BURSA BINELUI (campanie a B.C.R.). Scopul este de a strânge aproximativ 35.000 de euro: „am vorbit şi cu un arhitect şi există şi promisiuni legate de obţinerea unui teren pe care să se construiască acest Centru”, menționează președintele asociației.

De asemenea, inițiativa Asociației Desenăm Viitorul Tău a atras de partea sa doi susținători foarte importanți, cărora li s-a oferit în cadrul coferinței de presă Distincția de Ambasadori ai Centrului de Tineret pentru Formarea Tinerilor Insitituționalizați: Fares România și Tudor Stoica.