DVT - Povestea mea (72)În perioada 15 – 20 august are loc o tabără educațională – ȘCOALA DEPRINDERILOR DE VIAȚĂ INDEPENDENTĂ – pentru 18 tineri din centrele de plasament din judetul Timiș. Această tabără este organizată de către Asociația Life Education For All în colaborare cu Asociația Desenăm Viitorul Tău, Direcția Județeană de Sport și Tineret a Județului Timiș și cu ajutorul altor voluntari. Împreună pun iubirea în mișcare și se asigură de reușita proiectului. Încă avem nevoie de oameni solidari cauzei noastre pentru a schimba destinele tinerilor!
Tabăra se va desfășura în Cheveresu Mare, Jud. Timiș și are scopul de a îi ajuta pe tineri din centrele de plasament să dezvolte deprinderi de viață independentă. Cei care fac parte din această activitate au simțit ce înseamnă să fii abandonat de propria familie într-un sistem instituționalizat care nu le oferă o perspectivă asupra viitorului lor. Sunt tineri care au nevoie de motivație și îndrumare pentru a-și depăși condiția și să învețe deprinderi de viață independentă. Ei sunt cei care doresc să își exploreze potențialul și să aibă șansa la o viață reală după ce părăsesc sistemul de protecție socială.
Cu sprijinul D.J.S.T. Timiș am obținut locația taberei la un pret avantajos. Astfel costul pentru un tânăr se ridică la maxim 333 lei. Până în prezent s-au strâns banii pentru cinci participanti în urma unei donații oferite de Laura Șirbu și Ana Lita – colaboratori Life Education For All. În continuare avem nevoie de fonduri care să acopere cheltuielile rămase. Oricine ne poate ajuta să ducem proiectul la final prin sponsorizari. Contul asociației Life Education for all este: RO 69 BTRL RONCRT0268430201 deschis la Banca Transilvania Cluj. Pentru firmele, oamenii care doresc să susțină proiectul, pot contacta asociația Life Education For All pentru a încheia un contrat de sponsorizare. Totodată pentru pentru o minte sănătoasă este nevoie de un corp sănătos. Fapt pentru care alimentația tinerilor este extrem de importantă, de aceea trebuie să le asigurăm un regim alimentar echilibrat printr-un program încadrat special pentru a îi ajuta să obțină deprinderi de viață independentă. Necesitatea asigurării alimentației tinerilor este prioritară și avem nevoie de ajutorul vostru!
Pana în prezent voluntarii care vor desfășura activități și terapie alături de participanți sunt: Sorin G. Ionescu (trainer motivațional), Maria Kiss (ateliere de pictură); Ionuț Păduraru (ateliere de teatru), Vișinel Balan (speaker motivațional și ateliere de teatru) și Anca Maria Cujba (Voluntar). Vor fi alături de ei psihologi care îi ajută să depășească traumele prin care au trecut: Virgil Balan (psiholog) și Diana Munteanu (psihoterapeut).
Voluntarii reprezintă iubirea în mișcare! – Asociația Desenăm Viitorul Tău își dorește reușita acestui proiect, vino și susține și tu consolidarea deprinderilor de viață independentă ale tinerilor instituționalizați.