tecafive-_DSC1440desenamviitorulVineri, 13 septembrie 2013, la Casa de Cultură a Studenților București, s-a pus în scenă piesa de teatru „Un pedagog de școală nouă”, ai cărei spectatori de seamă au fost tinerii din centrele de plasament. Evenimentul a avut loc cu sprijinul Asociației Desenăm Viitorul Tău și a actorilor trupei de teatru clasa 9.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, având în vederea prezența a nu mai puțin de 200 de persoane, din toate categoriile sociale, dintre care aproximativ 45 au fost copiii din centrele de plasament. Seara s-a dovedit a fi una plină de râsete și voie bună. După spectacol, actorii au purtat o discuție liberă cu publicul, povestind momente din viața lor și cum au ajuns acolo unde și-au dorit. Întregul discurs s-a conturat în jurul ideei că fiecare este repsonsabil pentru ceea ce vrea sa ajungă în viață.tecafive-_DSC1459desenamviitorul

De asemenea, un moment important a fost strângerea de fonduri  – intrarea la spectacol fiind liberă, iar banii adunați au fost donați lui . M. Laurentiu, tânărul instituționalizat, de 19 ani, care anul acesta a absolvit examenul de bacalaureat și s-a înscris la Facultatea de Litere, specializarea Studii Europene. La anul dorește să se înscrie și la U.N.A.T.C, iar în cinci ani dorește să termine ambele facultăți și să se angajeze la teatru. Lorenzo este unul dintre cei care au înțeles că sunt responsabil pentru destinele lor.

Seara s-a încheiat cu un pahar de șampanie oferit din partea organizatorilor pentru adulți, iar din partea actorilor un pahar de must pentru copii, iar cei de la Dor de Dulce a oferit tuturor prăjituri.

De asemenea, membrii Asociației Desenăm Viitorul Tău sunt bucuroși pentru faptul că au putut să organizeze un eveniment de o asemenea amploare și succes.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul actorilor, a celor de la X-treme radio,  Tecafive, Perso, Casa de Cultura a Studenților din București și Dor de dulce.