Viața e ca o piesă de teatru în care nu durata rolului contează, ci felul în care interpretezi. Asociația Desenăm Viitorul Tău crede în importanța activităţilor extracurriculare! Am căutat una din cele mai eficiente metode de dezvoltare a încrederii de sine, a stimei copiilor și am descoperit terapia prin teatru. Astfel în anul școlar 2014 – 2015 am implementat proiectul ”Teatru fără limite” în Cosoba, Jud. Giurgiu, una dintre comunitățile dezavantajate aflate în apropierea Bucureștiului.

Cosoba, Giurgiu

Cosoba este o localitate aflată la 23 de km de București la granița cu județul Giurgiu. O comunitate primitoare, cu 910 gospodării, o grădiniță și o școală. Aici asociația Desenăm Viitorul Tău a ajuns, aproape, în fiecare sâmbătă, până la sosirea vacanței de vară pentru a lucra cu cei mici de la școala gimnazială.

Proiectul ”Teatru fără limite” și-a propus să formeze copiilor o extraordinară capacitate de percepere, înţelegere, observare, perseverare şi explorare a simţului abstractizării. Pentru atingerea obiectivelor au fost organizare ateliere săptămânale de teatru, ținute de către Vișinel Balan, licențiat în teatru și drept. Au fost aproximativ un numar de 25 elevi. Participând la ateliere de teatru, copiii socializează, îşi stimulează inteligenţa şi creativitatea. Teatrul educă prin oferirea unui câmp de acţiune şi de afirmare a personalităţii, iar copilul are satisfacţia exprimării conduitelor achiziţionate şi a vieţii social-afective. Scenetele de teatru au un rol important în dezvoltarea şi educarea copilului pe plan cognitiv, afectiv, moral, estetic fiind totodată un mijloc de socializare a preşcolarilor.

Desfășurarea proiectului a fost realizat cu sprijinul financiar a lui Vișinel BALAN. Alături de Desenăm Viitorul Tău pe parcursul atelierelor a fost și o echipă TV de la emisiunea Yourope, a postului german Deusche Welle.  Evoluția proiectului observată de către colaboratorii noștri poate fi accesată pe următorul link – click aici.

Cosoba 1

Să nu uităm faptul că asociația DVT a fost alături de familiile dezavantajate din Cosoba și în perioada magică anului, Crăciunul, și a oferit acestora cadouri.

Dorim să îi mulțumim pentru că a făcut posibilă desfășurarea proiectului doamnei directoare Luminița Boghean de la Școala Gimnazială Nr. 1 Cosoba, Jud. Giurgiu.