Avocatul PoporuluiAstăzi, 04.03.2015,  Asociația Desenăm Viitorul Tău a făcut un pas istoric în prevenirea torturii în centrele de detenție pentru copii și adulți dar și în sistemul de protecție a copilului. După jumătate de an de consultări a instituției Avocatul Poporului cu reprezentanții ONG-urilor care militează pentru drepturile omului am semnat protocolul mult așteptat de tinerii pentru care noi milităm (tinerii proveniți din sistemul de protecție a copilului).

           La ceremonia de semnare a protocolului din partea Asociației Desenăm Viitorul Tău a fost prezent președintele Vișinel Balan și din partea instituției Avocatului Poporului a fost Victor Ciorbea. Protocolul a fost încheiat în vederea desfășurării de vizite anunțate/inopinate privind prevenirea torturii în locurile de detenție și sistemul de protecție a copilului. Conform documentului, membrii organizațiilor neguvernamentale vor face parte din echipele de vizitare a locurilor de detenție, alături de reprezentanții Avocatului Poporului și de cei ai colegiilor de specialiști (Medici). Odată cu încheierea acestui acord, Asociația Desenăm Viitorul Tău dă startul în procesul de salvare a copiilor care sunt supuși abuzurilor, în centrele de plasament și în locurile de detenție. Avocatul PoporuluiAsociația Desenăm Viitorul Tău își dorește ca acest acord să reprezinte un prim pas în lanțul de schimbări în bine, destinate copiilor/tinerilor din aceste medii.

      Acestea fiind spuse, va informăm ca sesizările se pot transmite pe adresa de e-mail: office@desenamviitorul.ro sau la numarul de telefon: 0743365469. O sa vă ținem la curent cu toate rezultatele avute în limita protocolului existent între cele două instituții.

          Vă mulțumim!