De noi depinde viitorul lor!1 copyAsociația Desenăm Viitorul Tău și Universitatea Româno-Americană au încheiat recent un parteneriat pentru susținerea  unui tânăr, în vederea continuării studiilor în cadrul Universității Româno-Americane, pe durata celor 3 ani ai ciclului de licență.

Viitorul bursier va beneficia de un program de studii de licență într-un domeniu la alegere, pe care se obligă să îl urmeze până la capăt, participând la cursuri, seminarii și examene.

Pentru desemnarea persoanei care va beneficia de bursa de studii, se va organiza un concurs în două etape la sediul Asociației Desenăm Viitorul Tău, iar comisia va fi formată din membri ai asociației și membri ai universității. Pentru participarea la concurs, candidații trebuie să redacteze o scrisoare de motivație, prin care să ne convingă că merită această bursă. Scrisoare va fi trimisă prin email la office@desenamviitorul.ro.  Persoanele alese vor participa apoi la un interviu în care vor prezenta traiectoria carierei lor, așa cum o creioneză ei, pe o perioadă de 5 – 10 ani.

Parteneriatul a fost gândit ca un ajutor pe care atât Asociația Desenăm Viitorul, cât și Universitatea Româno-Americană doresc să îl ofere unui tânăr instituționalizat, astfel încât acesta să iși poată continua studiile într-un domeniu ales de el și care să îi ofere o șansă în plus din punct de vedere profesional.

Contractul dintre cele două părți are o durată de 3 ani, timp în care fiecare dintre acestea va respecta condițiile și clauzele contractuale, în vederea monitorizării și evaluării permanente a viitorului student, pentru ca acesta să beneficieze de toate condițiile unor bune pregătiri teoretice și practice.