responsabilitatea noastraDesenăm Viitorul Tău și tinerii instituționalizați se întâlnesc sâmbăta, în familie!

Pentru noi, datoria este promisiune. Și datoria noastră, a celor din cadrul asociației Desenăm Viitorul Tău, este de a le oferi tinerilor instituționalizați șansa la o viață mai frumoasă, prin intermediul educației nonformale. Astfel, începând de astăzi, sâmbătă, 19 octombrie, am început primele activități de educație nonformală alături de tinerii instituționalizați.

Tocmai s-a încheiat o primă zi la sediul-pilot al Centrului de Tineret, o zi minunată pe care am petrecut-o învățând și distrându-ne la atelierul de dezvoltare personală susținut de Vișinel. Weekendurile care vor urma, vor fi presărate de noi surprize și activități pe care vi le vom destăinui pe parcurs.

Ceea ce vă putem spune este că încercăm ca în fiecare sfârșit de săptămână să susținem ateliere interactive pe diverse teme și grade de dificultate. Programul de participare este unul flexibil, pentru că ne dorim ca toți cei care participă să fie relaxați și încurajați să comunice și să acționeze. În principiu, ne vom desfășura activitatea duminică.

Având în vedere că astăzi a fost prima zi în care ne-am întâlnit și cu tinerii de la D.G.A.S.P.C. Sector 4, vrem să vă transmitem și vouă bucuria pe care noi am simțit-o fiind alături de ei, mulțumirea că au ales să-și petreacă timpul cu noi. Viața lor este responsabilitatea nostră și ne dăm tot interesul pentru ca ei să fructifice tot ceea ce noi îi învățăm.

Obiectivul nostru principal este ca în viitorul, unul dintre acești tineri să vină la noi, după ce va fi părăsit casa de copii, și să ne povestească cum e să ai propria ta familie și propriul tău loc de muncă sau afacere. Să ne împărtășească cât de bine este să trăiești ca toți ceilalți, împlinit profesional și sufletește.

Totodată, ne-am dori ca și voi să fiți alături de noi și să ne încurajați așa cum știți voi mai bine. Orice implicare din partea voastră înseamnă mult pentru noi, membrii Desenăm Viitorul Tău, dar mai ales pentru învățăceii noștri va însemna enorm să vă știe alături de ei.

Mulțumirile noastre se îndeaptă și către D.G.A.S.P.C. Sector 4, partenerul principal în acest proiect de dezvoltare personală pentru tinerii instituționalizați.