ZEN in curtea scoliiSambata aceasta, pe 12 octombrie, experimenteaza ZEN in cartierul Tei! Nu iti promitem insa liniste si meditatie decat intr-o cutie mare si albastra (o sa vezi acolo cum). Dar garantam o galagie armonioasa, cu scopul clar de a conduce spre relaxare si pace interioara. Pentru ca ZEN inseamna, pe 12 ocombrie, Ziua Educatiei Nonformale, ajunsa in Romania la a treia ei manifestare (eveniment organizat la initiativa TIA – ANPCDEFP).

Si pentru ca va fi soare si frumos (ne-am informat) si este vorba despre a invata lucruri noi, am ales curtea unei scoli. Mai exact: curtea Scolii 31, pe Bulevardul Lacul Tei 116. Cu mentiunea clara ca varsta participantilor poate fi oricare, nu doar cea a claselor I-VIII.

Ce se va intampla mai exact? De la 10.00 la 18.00, iti oferim 8 ore de activitati diverse, cum ar fi:

–  Jocuri socio-educative, cu animatori talentati;

–  Plantare de arbusti, impreuna cu cei de la Asociatia Peisagistilor din Romania;

–  Atelier de constructii din lemn, tinut de studioBasar si Cutia cu Scule;

–  Picturi decorative pe obiectele construite si pe o casuta din curtea scolii;

–  Atelier cu instrumente de percutie (precum tobe, tamburine sau castaniete), cu Jean Baptiste Manitou de la Humains Profiles;

–  Ateliere de improvizatie teatrala, unde va puteti descoperi talente poate nebanuite.

Coordonatorul principal al activitatilor si initiatorul evenimentului este Asociatia Komunitas, cu sprijin financiar de la Salvaţi Dunărea şi Delta si ajutor important si divers de la studioBasar, Cutia cu Scule, Cercetasii Romaniei, Desenam Viitorul Tau, D.G.T., Delivering Life, TIA, Ecopolis şi Dorna.

Si pentru cei care inca mai confunda ZEN cu o stare de spirit, cateva informatii suplimentare: marcarea Zilei Educatiei Nonformale are ca scop promovarea importantei educatiei nonformale, ca alternativa la metodele educative clasice (educatia formala), metode care apartin institutiilor de invatamant. Educatia nonformala se adreseaza tuturor varstelor si poate gasi modalitati nelimitate de expresie, unele dintre cele mai cunoscute fiind jocurile socio-educative, proiectele ecologice, teatrul forum, biblioteca vie sau expozitiile.

 

Contact: Georgiana Stoia – coordonator eveniment

georgiana.sands@gmail.com / Telefon: 0742986753